marți, aprilie 24, 2007

Unde-i Romania pe care ne-o dorim?

La cate s-au intamplat si inca se mai intampla in Romania, cred ca romanii ar lua o decizie buna sa paraseasca tara care, desi cred ca e a lor nu e a lor, e a celor care stiu sa-si bata joc de ea.

In Romania, mentalitatea romanilor se schimba greu, cand spui politicieni e ca si cum ai spune hoti, nu vad nici o sansa sa ne mai revenim. Poate in timp, dar de cat timp avem nevoie? Noi, tinerii de astazi, sa asteptam sa treaca viata noastra ca sa vedem o Romanie linistita cu politicieni care intr-adevar doresc sa faca ceva in Romania, care intr-adevar doresc sa fim competitivi in Europa, care nu urmaresc sa schimbe legile doar in interesul unor afaceri dubioase care niciodata nu vor iesi la iveala.

De ce nu avem o tara in care cei de la guvernare, cei din opozitie, colaboreaza impreuna sa avem o tara mai buna, un trai mai bun, sa simtim ca taxele pe care le platim ajung acolo unde trebuie? Daca ma uit la Iasi si ma gandesc la primarul care a platit 200mii euro pentru un autobuz care costa doar 90mii euro, la care se adauga si dobanzi, autobuzele fiind luate in leasing, cred ca nu vom ajunge niciodata sa avem un trai mai bun. La ce bun ca fiecare roman sa plateasca taxe!? Fiecare isi urmareste interesul si doreste sa fure cat mai mult. Oare nu e vinovat unul care fura cat e si unul care ucide? Oare nu e vinovat unul care minte in campaniile electorale si care tine tara pe loc timp de 4 ani astfel incat sa merite inchisoare? Pentru ca astfel de actiuni ucid Romania putin cate putin…pana nu vom mai avea nimic..

Asta e ceea ce credem noi romanii, dar pentru care nu facem nimic, nu stim sa fim uniti, nu stim sa luptam pentru drepturile noastre. Chiar ma gandeam, daca ii dam jos pe cei care sunt acum in parlament, pe cine punem in locul lor? Cel mai bine ar fi daca ei si-ar da demisia din functiile curente, din politica, si sa lase pe altii care chiar doresc sa construiasca tara asta.


Si ma intreb in final, unde-i Romania pe care ne-o dorim!?

3 comentarii:

silvius spunea...

Cred ca drumul cel mai scurt nu e spre alta tara/loc ci spre Parlament, care poate fi dat destituit.

De ce as pleca din Romania din pricina unui manunchi de tarani comunisti?

Serban Murariu spunea...

Vorbeam cu un indian care traieste in portugalia despre taxa de prima inmatriculare: "Toata portugalia ar fi in strada a 2-a zi! S-ar lipsi de la servici s-ar opri trenurile si posta".......

Suntem in europa dar nu suntem europeni decat prin acte.

MF spunea...

nu cred ca ai vrea sa stii ce taxe sunt in tarile nordice ... pt prima imatriculare. Asa ca asta cu inmatricularea, nu o putem generaliza la nivel de UE:) altele-s problemele importante ...