miercuri, septembrie 05, 2007

Flash sau Silverlight?

Doresc sa fac un sondaj. Ce credeti despre cele 2 tehnologii din title?

1. Exista o competitie intre ele?
2. Daca da, care credeti ca va fi in top peste 2 ani? peste 4 ani? sau 6 ani?
3. Daca ar fi sa alegi acum, care tehnologie ti-ai alege sa dezvolti, Flash sau Silverlight? Daca poti motiva si de ce, e si mai bine..

Postul anterior http://gabrielenea.blogspot.com/2007/09/silverlight-10-released-and-silverlight.html

Mai multe despre Flash aici..

Multumesc!

4 comentarii:

Silviu spunea...

1. da, exista o competitie. agregata chiar de m$ insusi si de dezvoltatorii m$ care nu au putut "pricepe" mediul flash, implicit actionscript

2. care era a doua intrebare? moment...asha, care va fi in top? pai aici raspund cu o intrebare, peste citi ani youtube isi va reface "infrastructura" si va folosi Silverlight in loc de Flash?

3. aleg Flash, of course. mai intrebi? exemplele gasite - legate de Silverlight - nu ma excita deloc, iar pt un Visual Guy ca mine :), excitarea vizuala inseamna mult!

Gabriel Enea spunea...

1. si eu cred ca da, exista chiar daca nu e oficial din partea Microsoft (sau poate o fi, nu stiu eu!)

2. cu siguranta va fi, iar http://soapbox.msn.com va folosi Silverlight ;) Ma indoiesc ca Google va folosi Silverlight, dar Google nu e singurul pe Internet..upss...am zis Internet..deci exista piata..

3. sunt .NET Developer, voi alege Silverlight..e o chestie de polimorfism aici..pe 1.1 ma voi simti ca acasa la mine, in C# sa fac chestii care le fac in WPF..prea frumos..dar va fi adevarat.

Oare cati programatori Flash vor migra pe Silverlight? Ar fi interesant de vazut un studiu, ce impresie are un Flash developer dupa ce dezvolta ceva pe Silverlight si invers :)

Anonim spunea...

Flash-ul va castiga!

CISCBrain spunea...

1. E cam acelasi lucru ca si Sun/Java vs. C#. Microsoft vrea o felie cat mai mare din asa zisul "Web 3.0". Si sa nu uitam de JavaFX, apropo de Sun. Deci da :)

2. Peste 2 ani clar Flash. Peste 4 probabil ca tot ceva de la Adobe, insa sigur o sa fie destul de raspandit si Silverlight. Peste 6 poate nici unul :D.

3. Silverlight 1.1 ca suporta Python.