vineri, martie 14, 2008

Earth Hour 2008

Am primit prin email (trebuie să citești):

"A doua editie a "Earth Hour" va avea loc pe 29 martie. Cade intr-o sambata.
Pentru cine nu stie, "Earth Hour" este o initiativa environmentalista a carei prima editie a avut loc pe 31 martie 2007 la Sydney. Timp de o ora, tot orasul a stins luminile si aparatura electrocasnica intr-o actiune menita a scadea consumul si, implicit, poluarea rezultata din consum.
Succesul actiunii s-a bucurat instant de o acoperire media internationala. 2 Milioane de gospodarii si de companii de renume au apasat pe butonul "off" in aceeasi secunda. Anul acesta, Sydney nu mai este singur. 13 alte orase s-au inscris pe lista celor care vor stinge lumina timp de o ora, intre 8 si 9 pm.
Iata lista: Sydney, Melbourne, Canberra, Brisbane (Australia), Manila (Filipine), Tel Aviv (Israel), Suva (Fiji), Chicago (USA), Toronto (Canada), Copenhaga, Aarhus, Odense, Alborg (Danemarca).
Romania nu e inscrisa cu nici un oras. Bine, la noi s-a stins lumina 40 de ani si inca se mai stinge, pe ici, pe colo, din cauza retelelor electrice vechi si neintretinute.
Dar asta nu inseamna ca romanii nu pot participa. Organizati-va propriul "Earth Hour" la voi acasa, stingeti lumina, scoateti frigiderul din priza, opriti calculatorul si iesiti pe balcon sa priviti cerul.
Week-end placut!"


Apoi, un coleg - Laurențiu - mi-a dat să vizionez ce s-a întâmplat în Sydney, anul 2007, când peste 2,2 milioane de oameni au închis lumina:Cred că putem da mai departe (email, messenger, blog-uri) și să ne alăturăm acestui moment pe 29 martie între orele 20.00 și 21.00.. Mulțumesc!

Bookmark This

10 comentarii:

edi spunea...

daca un oras asa mare poate, noi de ce nu am putea? eu ma alatur si voi avea grija sa raspandesc acest mesaj. daca nu facem acest lucru inseamna ca nu ne pasa. deja mi-am pus reminder.

Gabriel Enea spunea...

Acesta e site-ul care descrie aceasta initiativa:

http://www.earthhour.org

Gabriel Enea spunea...

Earth Hour 2008 pe Youtube
http://youtube.com/user/Earthhour2008

Evalica spunea...

Mai, dar ora 8 pm e diferita in functie de fus orar. O sa facem in Romania dupa ora noastra, nu? Desi ar fi fost nice in acelasi timp, dar e Pamantul rotud :P

Gabriel Enea spunea...

Ar fi frumos sa fie la aceeasi ora, dar nu e posibil. Plus ca se mizeaza pe o ora cand consumul este ridicat, intre 20 si 21. O fi rotund, dar in dreptul Romaniei e mai plat ;)

Anonim spunea...

OK! O sa trag heblu la tot blocul. Stiu de unde! :)

Gabriel Enea spunea...

Foarte tare! :))

Vlad Ionuţ Cananău spunea...

Azi intre 20:00 si 21:00 hamsterii mei au treaba. :)

Aikipy spunea...

Sa stiti ca Romania a avut si ea un oras in care s-a oprit iluminatul public, nu doar luminile de prin case. Este vorba de Baia Mare. Si in Bucuresti a fost o tentativa de oprire a iluminatului public, dar nu s-a putut din cauza summit-ului NATO.

Gabriel Enea spunea...

E un inceput bun. Am auzit ca mai mult tinerii au luat atitudine la acest eveniment "Ora Pamantului". Sunt sigur ca in urmatorii 2 ani se vor schimba lucrurile si in Romania. Cei batrani au trait vremuri in care lumina era oprita in fiecare zi..Poate e mai greu sa se schimbe..Oricum, bravo, Baia Mare, pentru intiativa.