marți, mai 31, 2011

De la CodeCamp la IT Camp, mai 2011

Luna aceasta au avut loc 2 evenimente importante în lumea IT din Iași și Cluj-Napoca.

Împreună cu Dan, Florin și restul membrilor comunității CodeCamp din Iași s-a organizat primul eveniment din seria CodeCamp pentru anul 2011. CodeCamp deja devine o tradiție în Iași și se pare că avem parte din ce în ce mai mult de participanți interesați de subiectele abordate. Lumea e dornică să participe și să prezinte din experiența proprie tehnologiile pe care le utilizează preponderent. Astfel, s-a putut vorbi despre Windows Azure, Windows Phone 7, Project Management, MongoDB, RabbitMQ, ASP.NET MVC și Domain Driven Design. Pentru mai multe detalii, sesiuni, poze și demo-uri vă propun să vizitați site-ul http://www.codecamp.ro/ .

În a doua parte a lunii, comunitățile CodeCamp și IT Spark și-au unit forțele - în special cu implicarea lui Mihai și Tudor - și au organizat primul și cel mai mare eveniment național și internațional dedicat IT-ilor din România: IT Camp 2011.

Sumarizat, IT Camp 2011 în cifre (copy&paste de pe itcamp.ro):
  • 2 zile de conferință, cu câte 2 track-uri în paralel (Dev și ITPro)
  • 19 speakeri (printre care se numără 10 Microsoft MVPs și 4 speakeri internaționali)
  • 21 sesiuni tehnice și peste 5 ore de pauze destinate pentru networking/dialog
Personal am participat la amândouă evenimente ca speaker încercând să vorbesc despre elemente de software design: Domain-Driven-Design cu ASP.NET MVC 3 și Entity Framework CodeFirst 4.1. Realizez că subiectul a condus la diverse controverse între programatori, e normal, dat fiind că anumite elemente de arhitectură pot fi implementate în diverse moduri cu avantaje și dezavantaje. Scopul principal a fost să prezint o nouă abordare prin care componentele software ale unei aplicații sunt slab conectate între ele. Dintre avantajele majore aș putea enumera: îmbunătățirea gradului de testare automată, reutilizarea codului, o mentenanță mai bună și nu în ultimul rând o calitate mai bună a codului.

Prezentarea a publicat-o pe Slideshare și demo-ul îl găsiți aici.
Dacă ești interesat e bine să știi că sunt deschis să discutăm despre arhitectura prezentată în demo (nu consider că e prefectă, doar că servește unor nevoi actuale mai bine). Fii deschis, spune ce crezi, ce e bine și mai puțin bine. Doar astfel putem învăța împreună!

Elements of DDD with ASP.NET MVC & Entity Framework Code First v2

View more presentations from Enea Gabriel

Bookmark This

3 comentarii:

Pato spunea...

can't download demo code... can upload in another place plz?

Gabriel Enea spunea...

Please try again http://bit.ly/ITCamp26-27mai2011-DDDDemo

I was able to download from here.

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

http://www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!